We've got a story for you!

DISCOVER THE STORY!

Story

Een meubel moet karakter hebben, een verhaal vertellen, uniek zijn in zijn soort!
Elke topping kent zijn eigen verhaal gebaseerd op de oorsprong, productie proces of functie.

Birch_Plywood_topping

Birch Plywood

Op het moment dat de eerste messen de roterende boomstammen raakte was fineer geboren. Deze productie techniek in combinatie met lijm werd gepatenteerd in 1979. Nu vormt dit de basis voor de productie van o.a. triplex.

Birch_Plywood
Laminated_Veneer_Lumber_topping

Laminated Veneer Lumber

Het productieproces is niet langer een geheim. Ongelofelijk sterke constructies kunnen gecreëerd worden uit dunne plakken beukenhout. Alleen lijm houdt de spanten bij elkaar en dat is zichtbaar in dit materiaal, het geheim zit hem in de richting van het fineer.

Vineer Production
Medium_Density_Fibreboard_Black_topping

Medium Density Fibreboard

Een kleurrijke oplossing voor het recyclen van reststromen in de bosbouw. Naast bomen die perfect hout afleveren voor de houtindustrie is er ook een percentage uitval. Dit hout is zeker niet waardeloos! Het wordt namelijk geshredderd en de vezels worden onder hoge druk verlijmd en geperst in plaatmateriaal. In de lijm is een kleurstof toegevoegd en de houtvezels zijn nog steeds prachtig zichtbaar.

Medium_Density_Fibreboard V2
High_Molecular_Polyethylene_topping

High Molecular Polyethylene

Dit materiaal is grensverleggend! Het stopt kogels, transporteert ruwe olie en sleept containerschepen de haven binnen. Deze technische eigenschappen zijn o.a. benodigd voor de productie van kogelwerende vesten. Hoge prestaties voor de meest extreme klussen.

High_Molecular_Polyethylene
European_Walnut_Wood_topping

European Walnut Wood

Seizoen na seizoen stroomt het vocht omhoog door de aders van de notenboom. Na het rooien van de boom worden deze aders prachtig zichtbaar in de nerf van het notenhout. Een nerf van 100 jaar oud is een geweldige unieke tekening die pas zichtbaar wordt na het verwerken van de boom.

European_Walnut_Wood
Natural_Wood_Felt_topping

Natural Wool Felt

De vacht van een schaap is een puur en natuurlijk materiaal. Het heeft een geweldige absorberende werking en isolerende kwaliteiten. Na het wassen en vilten van de wol is het materiaal erg geschikt voor meubeltoepassingen waarbij de natuurlijke kwaliteit behouden blijft.

Natural_Wool_Felt

ABOUT STUDIO TORE
Meubelen waarbij bijzondere materialen een eigen verhaal vertellen.
Met Tore kies je voor variatie, wisselen kan altijd.

About
Shop
• Contact
Stores
• Algemene Voorwaarden